17 Eylül 2012 Pazartesi

Komşu krizde ama, çorak Mikonos adası para basıyor


Komşu’da siyasi kriz ve arka arkaya yapılan erken seçimler nedeniyle turist sayısı yazın başında yüzde 40 düşüş kaydederken, seçimlerden sonra yabancı turist ve özellikle Rus, Arap ve Türk turist sayısında patlama yaşandı ve geçen yıla göre yüzde 20 artış sağlandı.

Mikonos bu yaz sık sık çılgın partilerle gündeme geldi. İşte 7 bini Yunanlı, 3 bini yabancı 10 bin kişinin yaşadığı Mikonos adasından ilginç rakamlar:

* 1 milyar ciro: Adanın turizm sektörünün yaz cirosu 1 milyar euro’yu aştı. Adada tatil yapanlar sadece benzin, market ve sahil barlarında 150 milyon euro harcadı. 1 milyar euro Yunanistan’ın GSYH’sinin yüzde 0.5’ine denk.

* 6.000 özel uçak: Bu yaz boyunca adanın havaalanına 6.000 özel uçak indi ve özellikle Arap ülkelerinden milyarder getirdi. Yetkililer “her zaman özel uçaklar gelirdi ancak, bu yıl gelenler kadar büyük ve son model uçakları ilk kez gördük” dediler.

* İflas edenler villalarını kiraladı: Mikonos’un yatak kapasitesi ada sakinlerinin kiraya verdikleri odalarla beraber 70 bin oldu.

* Zengin taksiciler: Mikonos’da sadece 37 taksi bulunuyor, yeni taksiye izin verilmiyor. Taksiler yaz sezonunda yetmiyor, 2 saati aşan bekleme gerekiyor. Her taksicinin yazın yaklaşık 55.000 euro ciro yaptığı hesaplandı.

0 yorum:

Yorum Gönder