17 Eylül 2012 Pazartesi

DİKKAT Herkes altın bozduruyor.


Uluslararası piyasalarda altının onsu son 7 ayın en yükseğine çıkarak bin 777 doları gördü, iç piyasada ise gramı 102 liraya ulaştı

Altın fiyatlarında yaşaşan gelişmelere ilişkin AA muhabirine bilgi veren, Kapalıçarşı esnaflarından Aydın Kuyumculuk’tan Mustafa Karlıova, altın fiyatlarındaki bu yükselişin ardında İran’ın yüklü miktarda alımı olduğunu savunarak, ”Onun haricinde bir kaç ülke daha o yola başvurdu. Amerika’nın 3. parasal genişleme etkisi de büyük oldu” dedi.

Altının gördüğü fiyattan kolay kolay düşmeyeceğini söyleyen Karlıova, yıl içerisinde zaman zaman dalgalanmalar olsa da altının daha önce bu fiyatları gördüğünü aktardı.

Altının şu anda gerçek fiyatını bulduğunu dile getiren Karlıova, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Yapılan istatistiklere göre altın son 60 yılda 2 kez yatırımcısına kaybettirmiş. Altın neticede dalgalanmalar yaptırsa bile yine noktasını buluyor. Son 10 seneye bakarsak, döviz, hisse senedi gibi yatırıma nazaran altın yine lider durumda. Zaten bir haftadır sürekli altın bozmakla meşgulüz. Satış yok.

Şu anda müşteri tedirgin. Kafasında ’acaba’ sorusu var. Piyasada şu anda çok büyük para dönmüyor. Parası olan yatırım yapayım derken, yükselince ’Acaba düşer mi?’ düşüncesine girdi. Altını şu anda borçlu olup da daha fazla yükselir de zarar ederim diyenlere, artı düğün nişanı olup da hazırlıkları olanlara, ihtiyaçtan dolayı alanlara satıyoruz. Tüketici altından korkmasın. Ben 18 senedir bu işin içindeyim altının hiç zarar ettirdiğini görmedim.”

0 yorum:

Yorum Gönder